Смалл Фикес, Биг Паиофф | Кући-Побољшање | sr.wollereyblog.com

Смалл Фикес, Биг Паиофф



Позната међу Салемом, Орегон, комшијама као Тулипова кућица због цвјетног мотива на предњем прозору с витрајима, кућа из 1927. изгледала је савршено, помислио је Ранди Фисхфадер - само да је само мало већи. Када је чула од пријатеља да колиба иде на пијацу, одлучила је да мора ићи на то. Али пре него што је ставила понуду, позвала је уговарача Роберта Крафта да прође кроз њу и провери стварност са њом. Ранди је желео спаваћу собу и купатило у приземљу која би могла послужити као апартман за госте за садашњост и касније као мајсторска соба, када више није хтјела да се пење степеницама сваке ноћи. Али то би било тешко.

Крафт је позвао локалног архитекте Карла Андерсона да осмисли план за исправљање незгодних простора и додавање благог проширења које би било у складу са размером и стилом слатке колибе.

Дневни боравак је избачен излог



Андерсон је допустио да га изворни детаљи и пропорције куће воде, понављајући кровне линије и мотиве лука у његовом плану. У дневној соби, која је била једва довољно велика да седи за Рандија и тројицу блиских пријатеља, он је ударио у вањски зид с готово прозором од пода до стропа. Овај удубљење сада држи пресвучен кауч и даје соби угоднији облик, као и величину. "То је било довољно да се претвори у потпуно другачији простор, дозвољавајући намјештај да падне на своје мјесто", каже Андерсон. "Проширење просторије, макар и мало, чини да камин буде више центриран." Да би платну од црвене цигле учинио још готовијим, додао је дрвену полицу са заградама и слој бијеле боје који повећава простор.

Дининг Роом'с Дрессед-Уп Фиреплаце





Трпезарији, која је коришћена као породична соба, била је потребна сопствена операција. Након уклањања пећи на дрва, камена опека била је обложена светлосним травертинским мрамором и уоквирена белим камином. Ниски стаклени ормарић с десне стране пружао би потребно складиште.

Отворен поглед на унутрашњост апартмана





Да би Рандију дала своју собу за госте и учинила да се цијели приземни простор осјећа пространије, Андерсон је смјестио додатак изван благоваонице, успостављајући линију за поглед из кухиње кроз унутрашња француска врата собе и у нову спаваћу собу.

Побољшан спољни простор





Извана, додатак од 13 до 26 стопа изгледа као умањена верзија главне куће која је пресађена на страну куће са два лучна прозора окренута према улици, што јој даје широк поглед сличан оном на предњој страни. ентри.

Патиос и веранде чине да се унутрашњост осјећа експанзивније водећи око извана и нуди готово цјелогодишњи боравак на отвореном у благој клими Орегона.Трпезарија се отвара у оригиналну терасу, а прозор дневне собе сада гледа на другу терасу која је преуређена да би личила на постојећу. Обе области су ограђене зидовима од опеке са опеком, што их чини да се осећају као продужеци унутрашњих просторија. Нова спаваћа соба има свој мали тријем, који гледа на јутарње сунце.

Постепено прелазак из собе у купатило





Унутра, спаваћа соба и купатило су одвојени издуженим пролазом који има уграђени комодни простор - постепени прелазни простор који чини цијели апартман пространијим.

Подигнути плафони за спаваћу собу, додато Виндовс





Уз три прозора и француска врата, спаваћа соба има засвођен строп с два кровна прозора. "Кад год подигнете плафон у малој просторији, а посебно ако додате светларнике, то чини да се читава соба осећа већом и светлијом", каже Андерсон.

Да би објединио приземље, Крафт је уградио крунски калуп и подове од инжењерског дрвета, и залијепио се за палету боја Рандијевих омиљених брескви и зеленила. Посебна опрема око засвођеног плафона у новој спаваћој соби заправо служи сврси. "Када инсталирате круну на подигнути плафон, углови могу бити проблем", каже Крафт. "Додавање трим блокова на којима се састају делови ће вам дати чисту транзицију."

Уграђено складиште за госте





Пространо купатило је опремљено са два уграђена бироа, који је прикладан за постоље, што је корисно складиште када се Ранди креће у приземље и има добар бонус за госте у међувремену. Керамичке плочице у соби су у стилу 1920-их година и одишу изгледом претходно реновиране кухиње.

Гуест Батх'с Арцхед Виндовс





Прозори и унутрашњи пролази поред тога понављају лукове који се налазе у оригиналном делу куће, чинећи нове просторе беспрекорно уклопљени са старим.

Балкон Гарден Бедроом





Постојећа главна спаваћа соба има пријатан осећај, захваљујући косим строповима испод стрехе. Држање француских врата без драперија и пуњење цвијећа на балкону био је још један начин пуштања свјетла и отварања соба у поглед на отворени простор.

Бефоре Реноватионс





На 1.650 квадратних метара, кућа није била ситна, али двије главне просторије биле су тако лоше распоређене да Ранди није мислио да би могла смјестити своју софу тамо, а камоли забаву. "И волим да имам људе", каже она. Још очигледније, највеће собе су биле најкраће на шарму куће. Дрвени подови у дневном боравку били су закрпљени на мјестима и нагнути, а његов циглени камин био је незграпно изван центра. Трпезарија, која је изгледала као додатак из шездесетих, била је накнадно замишљена, са прозорима од метала, осликаним зидовима од боровине и подом од бетонске плоче прекривеном тепихом боје лососа. Његова сирова цигла од цигала колонизована је пећи на дрва.

План првог спрата





Кућа из 1927. године додавана је једном раније, где сада стоји трпезарија. Нови додатак отвара ту собу до спаваће собе за госте и купатила. Улазни прозор побољшава проток дневне собе, а нови врт и веранда додају животни простор на отвореном.

План другог спрата





Првобитна кућа није била без својих чари: лучни прозори и врата, и две удобне спаваће собе на спрату и купатило ушушкано испод стрехе.

Али нови апартман за госте је постао - не чуди - нека врста дестинације.

Море ин Бефоре & Афтер





Претходни Чланак

Како покренути подземно ожичење до гараже

Следећи Чланак

Како се припремити за ваш први дан на радном мјесту