Посао друге приче | Кући-Побољшање | sr.wollereyblog.com

Посао друге приче



Додавање друге приче значило је и велике промјене на првом кату. Овај поглед је од улазних врата кроз дневну собу до пресељене кухиње.

Додавање или додавање?

Следеће питање са којим се породица суочавала била је каква ће обнова бити потребна. Типичан додатак који се причвршћује на задњу или бочну страну куће био би мање компликован и јефтинији. Међутим, локални услови за забрану су забранили додавање приземног нивоа довољно великог да задовољи њихове потребе. Денверски архитект Доуг Валтер је дизајнирао 1000 квадратних метара. додатак на другом спрату.

Додавање друге приче радикално мења спољашњи изглед куће, више него неколико додатака у соби (који не би били видљиви са улице). Са својим ниским кровним линијама и основним тлоцртима, куће у стилу ранча нуде дизајнерима разноврсну празну плочу, али једноставно спуштање другог ката на врх прве може учинити да кућа изгледа врхунски.

Да би то избегао, Валтер је уравнотежио величину новог спрата са величином постојеће куће. Вратио је зидове друге приче са периметра куће, остављајући сукњу оригиналног крова око предње и бочне стране куће. Онај кровни покривач и чињеница да је нагиб новог крова исти као и стари кров, визуелно везују два спрата. Валтер је успео да то постигне држећи кућу испод 23 фт на гребену у складу са локалним ограничењима висине.

У сваком пројекту овог типа, важно је покушати ускладити изглед куће с онима других у сусједству. И ако ће кућа сама изгледати као да је одувек била две приче, пажња се мора посветити детаљима екстеријера. Постављање нових прозора мора бити у равнотежи са позицијама старих, а други кровни покривач, споредни колосијек и облога мора одговарати постојећим материјалима.

У овом пројекту, дизајн екстеријера је био једноставан и тих, али је сваки елемент пажљиво размотрен. Пример је главни гријаћи стуб. Подижући се са крова, отвор за пећ - обично вретенасту дужину поцинчане цеви - био је затворен у ловачку стазу тако да личи на прави димњак. "Куће без димњака изгледају као лице без носа", каже Валтер.

Решавање једног проблема довело је до другог: Постављање другог спрата натраг од зидова првог спрата значило је да тежину додатка не могу носити вањски зидови. Структура је требала додатну подршку која би се могла изградити без потпуног кидања темеља. "То је био највећи изазов посла", признаје Валтер. "Убацили смо решетку од челичних стубова кроз први спрат у подрум, где су били исечени у бетонску плочу, а за сваки од њих су изливена нова постоља." Стубови су сакривени унутар зидова.



Нова кухиња има три важне тачке: повећано природно осветљење, довољно простора за неформални оброк и погодну везу са двориштем.

Промене на првом спрату

Са децом која су се кретала горе, њихове старе спаваће собе на првом спрату биле су постављене у друге сврхе. Један је претворен у гардеробу за мастер суите. Други је постао кухиња, помак који не само да је дао породичној просторији потребну за лакат - она ​​је израсла из клаустрофобног 7к4 до удобног 18к20 фт - али га је такођер повезала директно у гаражу као и на стражњи врт. Пошто се додавање зауставља само у кухињи, Валтер је ставио светларнике преко острва, доносећи више дневне светлости унутра. Пар стаклених врата, прилагођен онима у суседној породичној соби, још више осветљава собу и обезбеђује приступ дворишту.

Валтер је саградио ново степениште преко постојећих степеница у подруму. Налази се на месту некадашње кухиње и део је дневне собе. С обзиром на његову локацију, то га чини централним за кухињу и породичну собу. Валтер је додао прозоре на степеништу како би упалио свјетло у срце куће. То је такође одлично место за излагање необичног дизајна и израде. Дрвене газишта од челика наизглед плутају са челичног степеништа, обојеног богатом црвеном бојом. Нев-постови са грубим кровом додају азијски нагласак, који се такође види у кућишту врата у кухињу и напољу, где мали пјешачки мост води до улазних врата.





Прозори на степеништу доносе светлост у средиште куће. Сама степеница је централни део преуређеног првог спрата. Састоји се од дрвених газишта које су ослоњене црвеним челичним ужадима.

Тхе Нев Упстаирс
Степенице воде до тепиха, 12к17-фт. студија која је испуњена светлошћу коју деле деца. Свака има уграђени радни простор са пуно ладица и полица. Повезивање ова два радна места је удобно угаоно седиште. "Канцеларија је стварно отворена", примећује мајка девојчица. "Понекад је то добро; други пут, када желите мир, то није тако добро. Кад им је потребно да студирају сами, улазе у своје спаваће собе."

Дечије собе и купатила су одвојени, али не и једнаки када се ради о квадратури - чињеница која није изгубљена код млађег брата. "Онај мали примећује разлику! Да то учинимо поново, желео бих да собе за девојке буду исте величине", каже њихова мајка.





На врху степеница, студија даје двоје деце пуно уграђеног радног и складишног простора, као и угао седишта.

Где га пронаћи:

Доуг Валтер Архитекти
280 Цолумбине Ст., Суите 205
Депт. ТХ600
Денвер, ЦО 80206
303/320-6916

Претходни Чланак

Пар власника кућа обнавља прозоре у своје руке

Следећи Чланак

(Немојте спалити) Водич за преградњу кухиње