Други живот за сеоску кућу | Кући-Побољшање | sr.wollereyblog.com

Други живот за сеоску кућу



Крајем четрдесетих година прошлог века, једна пола прича летње кухиње у округу Вестчестер из 1834. године у Њујорку, одсечена је и пресељена неколико стотина метара даље. Тај пост-и-зрачни дио зграде прерастао је у лутајућу кућу педесетих година, када су изграђена два приземна додатка. До тренутка када су је власници купили пре неколико година, трособан је био оронуо трунчица: "Кров је процурио, у подруму је било змија, а ви сте морали да идете низ отвор да стигнете до веша", каже Рик. О'Леари, дизајнер задужен за одузимање куће од пропасти до оживљавања.

Ипак, купци су у кући пронашли много тога што би им се свидело. Продавали су се у скромном обиму; то је значило да скоро свака соба има добро осветљење и поглед. Такође су волели изложене греде и кестенове подове у језгру куће из 19. века. Осећао се као класично грађена сеоска кућа - управо оно за чиме су ловили.

Спољашност након реновирања



Постављен на очување свега што је било могуће спасити, пар је одлучио да обнови - али тек након ревизије историје. Дали су дизајнерима Рику и Лиз О'Леари фиктивну причу за мјесто: изгледало би као античка кућа која је с љубављу "модернизирана" 1920-их и педантно одржавана. Имали су чак и име за то, Сунсет Валлеи Фарм, позајмљено од знака на изложби антиквитета.

Права кућа је била права олупина: нема изолације и застарелих водоводних и грејних система, што значи да посао неће пасти далеко од утробе и обнове. Али пројекат би сачувао оригиналне детаље и промовисао Ианкее штедљивост: коме треба нови када можемо да поправимо ону коју имамо?

У екстеријеру, данас, детаљно се узимају напомене из „родитељског“ дома, још увијек стојећи поред врата, и од традиционалног стила сеоске куће у Нев Енгланду. Ове карактеристике укључују кедровине и шиндре, као и прозоре који опонашају елементе из оригиналне спољашње стране из 1834. године. Три дормерса са шест на шест прозора сада су на врху оригиналног језгра куће, иако је кров подигнут да би се уклопио.

Дневна соба





Почели су радови у дневној соби, античкој језгри новог дома. Кућа је скинута до пода и сви зидови су преуређени и изоловани, али у овој соби, са оригиналним камином, извођачи Гордон Моесцх и Тим Липперт задржали су или преуредили оно што су могли. Ово је укључивало, каже Меш, "основну структуру дрвета, структуру пода, ложиште и изложену греду." Плафон, подигнут 2 инча од првобитне висине греде, је стара кућа аутентична на 7 стопа. Након што су открили да су кестенске подне даске допуњаване дрвом мањег квалитета, уклонили су кестен и одложили га. Након што је соба била подељена до костију, дизајнери су је завршили у стилу сеоске куће из 19. века, користећи широке борове подне даске, равне даске и шест-шест прозора са кућиштима од 1к4 са ободом. Каже О'Леари, "Ово је био модел за остатак куће."

Трпезарија





Сусједна трпезарија сједила је у новијем крилу, иу њој је дизајнерски тим видио прилику да ради у 1920-тим годинама као што су уграђени порцулански ормари, који су обрађивали врата и лучна џепна врата. Врата се удобно затварају у сусједну кухињу када компанија дође.

Кухиња





Након што је премјестио главну собу на нови кат, О'Леарис је кренуо у претварање првог спрата једнокатне бивше спаваће собе у нову пространу кухињу, ударајући кров собе у двоструку висину за огроман строп, који је обложен плоче с језичцима и уторима налик на даске из 19. стољећа. Нове храстове греде дјелују као структурне попречне везе, тежа верзија оригиналне изложене дрвене грађе у дневној соби. Кровни прозори преплављују кухињу свјетлом.

Средишње острво надвишено је старим кестенским даскама које су спашене из пода дневне собе. Завршетак почетком 20. века укључује врата ормара са равним панелима и браварије.

Кухиња





Француска врата дуж зида окренута ка западу пружају приступ каменом дворишту и шетници
води до базена, који је савршено смештен за поглед на залазак сунца преко пет хектара земљишта.

Главна спаваћа соба





Стара кухиња, која се налазила 1950. године у једном спрату, понудила је практично мјесто за комбиновану кућну канцеларију и гостинску спаваћу собу, с новом собом у праху на првом кату која се налазила у сусједству. Нагнувши се да дода још један спрат, О'Леарис је направила пут за главну спаваћу собу и купатило.

Прозирни прозор у спаваћој соби окренут је према истоку и позива на јутарње сунце. Дрво за украсне греде је враћено из других делова куће.

Дрессинг Ареа





Прозорска гардероба изван главне спаваће собе обложена је уграђеним складиштем, као што су ормари за одјећу од врха до дна и биро.

Мастер Батх





Власници, од којих један ради на тржишту стамбених некретнина у Њујорку и проучавао многе величанствене стамбене зграде прије Другог свјетског рата, имали су посебне идеје за завршетак главног купатила. У двадесетим годинама прошлог века, које су носили у својој куци, укљуцена је мермерна плоца и бацкспласх из Царрара и мермерни под, који се састоји од тканине. Кромани сцонцес и никал фауцетри употпуњују изглед.

Вешерница





Да би се успоставио осећај доградње из 1920-их, О'Леарис је дизајнирао сваку собу и пролаз са детаљима који указују на период, од фиксних регала и стаклених предњих ормара до рафинираних свјетиљки и ретро тилеворк. У отвореним полицама вешераја, закривљеним заградама, обојеним облогама и бројачем од сапунице, то је одао почасти.

Тлоцрт првог спрата



О'Леари дуо, који је радио са архитектом Кевином Куинланом, створио је тлоцрт површине од 3.000 квадратних метара који се односио на недостатке куће: није било прикладног улаза, скучене кухиње, несташице купатила и главне спаваће собе на првом спрату са мало приватности. Реконфигурација је дала власницима велику кухињу коју су заиста жељели, кућну канцеларију која би се удвостручила као гостињска соба, и вешерај, просторија за прах и блатница на првом спрату.

Други спрат



Горе су додали главну собу. Све додатне просторије створене су у близини оригиналног отиска куће. Дизајн је захтевао да се дода 150 квадратних метара до темеља, али у супротном, да се направи простор. "Имамо много квадратуре унутра а да не надвладамо стару скалу", каже Куинлан.

„На отвореној кући након завршетка пројекта, чуо сам како један гост каже:„ Ово је најбољи пример смањења броја које сам икада видео “, каже Рицк О'Леари. Иако је дом порастао за око 500 квадратних метара, био је пријатнији него икад.

Море ин Бефоре & Афтер





Власници кућа, дизајнери и архитекте направили су углавном нову конструкцију на овој фарми на фармама из 1830-их као да је имала ...

Претходни Чланак

ЛГ фрижидери за фрижидере - Колико често се замењује филтер?

Следећи Чланак

Како положити вештачку траву