Сцреенед Порцх: Елегантна заштита од вируса западног Нила | Кући-Побољшање | sr.wollereyblog.com

Сцреенед Порцх: Елегантна заштита од вируса западног Нила



Комарци су нас одвезли до њега. Моја супруга, Лорраине, и волим проводити љетне вечери на отвореном, задржавајући се преко оброка или само дружити се с пријатељима. Навикли смо на то да само уклањамо бубе, иако смо са три тинејџера (и свим њиховим пријатељима) који се натјечу за простор, бацали око идеје о додавању заштићеног простора на отвореном годинама. Али, када је локални дневник јавио да се неко у оближњем граду - гдје живимо у Реадингу, Массацхусеттс - срушио са Западним Нилом, који је убијао птице у том подручју, закључили смо да је вријеме за дјеловање.

План



Провео сам зимске планове. Живим као биохемијски инжењер, али сам одувијек уживао у дрва као хоби. Немам никакву архитектонску обуку, али, како каже моја жена, имам "математичко око". Након што смо извадили два цртежа, коначно смо одлучили да гледамо тријем са 16-по-19 стопа, са заобљеним колонама које одзвањају предњи тријем куће, и палубу на врху коју можемо приступити из наше спаваће собе.

Лаиинг Ит Оут





Поставили смо тријем са задњег угла благоваонице, додатак из 1930-их који је био причвршћен за нашу викторијанску кућу. Соба је имала прозирне прозоре које смо ионако хтели да заменимо. И сунце је стварно тукао, јер је на јужној страни куће. Претходни власник нам је рекао да је у кући некада био трем, а ми смо хтели да направимо нешто што се барем осећало као пуни тријем. Да бисмо то урадили, такође смо одлучили да додамо перголу од 20 до 12 стопа која ће се протезати од тријема до предње стране куће, дуж стране дневне собе. Сматрали смо да ће листопадне винове лозе на крају успети и филтрирати сунце током лета, док ће зими оставити топлину и светлост.

Парти Тиме





Када смо били спремни за изградњу, нисмо имали много времена за рад. Нисмо могли да почнемо док се земља у априлу не одмрзне, а имали смо рок до 15. јуна, када смо, у склопу иницијативе кроз нашу цркву и Бостонски пројекат за децу из Чернобила, угостили неке специјалне госте - две руске девојке. који ће добити медицинску помоћ шест недеља у локалној болници. Разговарајте о мотивацији.

Перфецт Патио





Шали смо се да смо започели пројекат радећи све уназад, прво уређење, а затим и изградњу. Али имали смо двадесетогодишњу смреку и неке друге зреле биљке на начин на који смо желели да сачувамо, па смо ангажовали пејзажног архитекте Јеание Смитх за консултације о томе како дизајнирати будуће двориште. Окренула нас је дизајнеру Јацку Доморацкију, који је преселио биљке за нас. Он ми је такође спасио много напорног рада пристанком на тренутак да искористи свој ровокопач да ископа ров дубине 4 метра за четири од осам подрума тријема.

Лорраине и ја смо се позабавили остатком перголе. Купили смо блуестоне који смо поставили у дворишни врт за вањски стол и столице и опколили га са 40 шишарки, које смо засадили до 2 сата, док су наша дјеца спавала. Затим смо додали винову лозу на колоне - Цлематис, вистериа, трубу, јутарњу славу - тако да је љети тамо редовна џунгла.

Блокови





Грађевински инспектор је инсистирао да користимо велике пластичне облоге на ногама испод тријема. Испод перголе, користили смо мање картонске Сонатубе. Провела сам недељу дана да се пробудим у четири ујутру како бих уронила у земљу и ископала рупе од 3 метра за Бигфоотове. Али, била сам захвална што смо користили тако снажне ноге када смо зиму добили 4 метра снега.

Чак и више среће, моја жена је инсистирала да њен помоћник, шогор Бруце Динвиддие, дође да помогне. За пет дана радио је више од 80 сати. Затим је викендом возио из Цапе Цод-а како би надгледао моје планове, подесио дизајн тако да испуни грађевински код, и испоручио праве алате. Он је врста животиње када је у питању његов рад. Заједно смо поставили оквир, борећи се са стубовима од стаклопластике како бисмо их прегазили преко 16-стопа високих 4к4. Затворили смо урезане 4к4 на греде пре него што је постављена кровна палуба да служи као стубови за балустере и ограде; Да би се задржала киша, скупили смо 3-инчни пик у носач с кружном пилом. Док су зидови куће били изложени, повезао сам око десетак нових вањских и унутрашњих расвјетних тијела. За додатну контролу грешака, пузао сам испод тријема како бих се закачио за скрининг испод недавно постављеног пода од махагонија.

Сцреенед Ин





Прави изазов, међутим, дошао је у дизајнирању зидова тријема. За чистије гледање, ми смо хтели да направимо оквире за приказивање унутар колона, уместо између њих. Онда смо нас инспирисали француским вратима које сам купио да заменим прозоре у трпезарији. Бруце ми је с правом исмијавао да сам добио оне са клизним екранима када би били окружени тријемом. Али онда смо помислили: "Зар не би било кул користити ове уместо стационарних екрана?" Сада се на перголу отвара један 4-метарски клизни екран, а два три метра отварају се на стазу до дворишта.

Затим смо довршили конструкцију перголе, стварајући горњу решеткасту плочу од сјеченог притиска у средини дужине 2к4с.

Време одмора





Сав наш труд се исплатио. Успјели смо да имамо два готова простора без крхотина када се 15. јуна коначно окренула. Наши посетиоци, Марина и Вицка, били су у прилици да уживају у свежем ваздуху. И сада почињемо наше летње забаве под перголом, а онда се упутимо на веранду док сунце залази и они гладни комарци почињу да се усељавају.

пре него што





Бочни травњак је нудио довољно простора за лутање, али без заштите од врелог сунца или гладних комараца.

Море ин Порцхес



У овом видео снимку, генерални извођач радова Том Силва инсталира хуману баријеру за животиње

Претходни Чланак

Пхотосхоп Редо: Додајте Цхарм са Болд бојом

Следећи Чланак

Цирцулар Савс